Télemakhosz bolyongásai E-KÖNYV

2019-08-29   |   by admin

Bálint Ágnes - Télemakhosz bolyongásai E-KÖNYV

Letöltés Télemakhosz bolyongásai E-KÖNYV könyvet pdf, epub és mobi

Télemakhosz bolyongásai E-KÖNYV.pdf
Télemakhosz bolyongásai E-KÖNYV.epub
Télemakhosz bolyongásai E-KÖNYV.mobi

 • Történelmi
 • 270 oldal
 • eISBN: 9786155181788
 • Cikkszám: 1037370
 • Kiadás éve:
 • Töltse le az ingyenes PDF Télemakhosz bolyongásai E-KÖNYV fájlt. Töltsön le több ezer ebook-ot, könyvet, regényt EPUB, MOBI formátumban, PDF-t ingyenesen és regisztráció nélkül a honlapunkon. Honlapunk egy ingyenes blog, amely lehetővé teszi ingyenes pdf-könyvek, digitális könyv letöltését, minden pdf-könyvet ingyenesen. Általában ez a könyv 10,00 EUR-t fizetett. Itt ingyenesen letöltheti ezt a könyvet PDF formátumban anélkül, hogy többet kellene költenie. A Télemakhosz bolyongásai E-KÖNYV PDF letöltéséhez ingyenesen kattintson az alábbi letöltési linkre.

  Télemakhosz bolyongásai E-KÖNYV letöltés könyvet pdf, epub és mobi

  Télemakhosz bolyongásai E-KÖNYV leírása

  Ma az a bölcs, aki hallgat Németh Lászlóról, nem az, aki beszél. Bálint Ágnes mégis arra vállalkozik, hogy új diskurzust indít a huszadik század e megkerülhetetlen személyiségérõl. Pszichobiográfiát ír, ami egyesíti a történelem, az irodalomtörténet és a modern pszichológia eszköztárát abból a célból, hogy hiteles rekonstrukciót készítsen hõsérõl. Úgy véli, hogy az ily módon animált, újra lélekkel felruházott alak „képessé válik arra, hogy magáért beszéljen.”

  A könyv a családi örökség részletes lélektani elemzésébõl kiindulva mutatja be a gyermek Németh László fejlõdését, majd a Télemakhosz-sorsú ifjú hosszas bolyongását a serdülõkor útvesztõjében, végül a fiatal író elsõ szárnypróbálgatásait. Részletesen elemzi Németh László gyermekkori fantáziajátékát, a családi tudattalanban rejtõzõ „fantom” révén átélt ifjúkori neurotikus problémáit, és a Babitscsal vívott szimbolikus ödipális küzdelmeket. A mû a harmincas évek elején saját mûvészi útjára lépõ Németh László bemutatásával zárul.

  A pszichohistorikus elkötelezettségû szerzõ vallja, hogy „mûvész és mûve elválaszthatatlanul feltételezik egymást.” A kreativitás genezisét kutatja az életút során, s a mûvek lélektani értelmezése révén mutat rá az élet és az alkotás egymást kölcsönösen meghatározó voltára. Úgy véli, azáltal, hogy „új perspektívába állítja az írót és alkotásait, egyúttal új válaszok keresésére ösztönzi az irodalomtörténeti kutatást” is.

  A könyv egyszerre szól az irodalomtudomány és a pszichológia szakmai közönségéhez, és olvasmányos stílusa, világos gondolatvezetése révén a szélesebb, érdeklõdõ nagyközönséghez.

Leave Your Comment