Összehasonlít(hat)ó könyvtárügy

2019-08-30   |   by admin

Mészárosné Szentirányi Zita - Összehasonlít(hat)ó könyvtárügy

Letöltés Összehasonlít(hat)ó könyvtárügy könyvet pdf, epub és mobi

Összehasonlít(hat)ó könyvtárügy.pdf
Összehasonlít(hat)ó könyvtárügy.epub
Összehasonlít(hat)ó könyvtárügy.mobi

 • Virágmandula Kft.
 • Szakkönyvek
 • 366 oldal
 • Kötés: puhatáblás ragasztott
 • ISBN: 9789636426026
 • Cikkszám: 1024461
 • Nyelv: magyar hu-HU
 • Kiadás éve:
 • Szerkesztő:
 • Töltse le az ingyenes PDF Összehasonlít(hat)ó könyvtárügy fájlt. Töltsön le több ezer ebook-ot, könyvet, regényt EPUB, MOBI formátumban, PDF-t ingyenesen és regisztráció nélkül a honlapunkon. Honlapunk egy ingyenes blog, amely lehetővé teszi ingyenes pdf-könyvek, digitális könyv letöltését, minden pdf-könyvet ingyenesen. Általában ez a könyv 10,00 EUR-t fizetett. Itt ingyenesen letöltheti ezt a könyvet PDF formátumban anélkül, hogy többet kellene költenie. A Összehasonlít(hat)ó könyvtárügy PDF letöltéséhez ingyenesen kattintson az alábbi letöltési linkre.

  Összehasonlít(hat)ó könyvtárügy letöltés könyvet pdf, epub és mobi

  Összehasonlít(hat)ó könyvtárügy leírása

  A Pécsi Tudományegyetem Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Kar Könyvtár- és Információtudományi Intézete az informatikus könyvtáros mesterképzés keretében oktatja az összehasonlító könyvtártudomány c. kurzust. A tárgy legfontosabb feladata, hogy a hallgatók megismerjék a különböző országok könyvtárügyének fejlődését, az abban meglévő hasonlóságokat és különbözőségeket. Ennek során részletesen megismerik a közkönyvtárak fejlődésének a világ országainak könyvtárügyére ható két nagy irányzatát: a public library, valamint a népkönyvtári típusú fejlődési folyamatokat. A tantárgy célja, hogy a hallgatók megismerjék a két fejlődési út sajátosságaiból adódó, máig ható könyvtárügyi, könyvtárpolitikai folyamatokat, továbbá azokat az ismérveket, amelyek a könyvtártudomány kialakulásában, értelmezési folyamataiban és alkalmazásában kimutathatók. 
  A kötetben azokat a tanulmányokat jelentettük meg, amelyek témájukban illeszkednek a tantárgy tematikájához, illetve amelyek ennek a képzésnek a hatására születtek az intézet oktatóinak és hallgatóinak tollából. 
  A kötet megjelentetésének több fontos célkitűzése van. 
  Egyrészt tankönyvet, segédanyagot szeretnénk adni a leendő hallgatók kezébe, illetve publikációs lehetőséget biztosítani a legkiválóbbak számára, ezzel is szolgálva a tehetséggondozás ügyét. 
  Másrészt ajándékul szánjuk a kurzus ihletőjének, hogy lássa munkája gyümölcsét, illetve bemutassuk szakmai műhelyünk eredményeit. 
  Végül, de nem utolsó sorban az egész magyar könyvtáros szakmai közönségnek és minden érdeklődőnek szeretnénk bemutatni néhány érdekes és tanulságos példát a nagyvilágból, ezzel is gazdagítva látókörüket, perspektíváikat, segítve a szakma fejlődését. Ez utóbbi tekintetben kötetünk hiánypótló a magyar könyvpiacon, reményeink szerint sokak érdeklődését felkelti nemcsak a könyvtáros szakma képviselőiét , és hozzájárul a könyvtárakról a társadalomban kialakult kép árnyaltabbá tételéhez.

Leave Your Comment