Káosz és rend II. – A tűztollú sólyom

2019-08-30   |   by admin

Benkő László - Káosz és rend II. - A tűztollú sólyom

Letöltés Káosz és rend II. – A tűztollú sólyom könyvet pdf, epub és mobi

Káosz és rend II. – A tűztollú sólyom.pdf
Káosz és rend II. – A tűztollú sólyom.epub
Káosz és rend II. – A tűztollú sólyom.mobi

 • Lazi Könyvkiadó
 • Regény
 • 464 oldal
 • Kötés: keménytáblás
 • ISBN: 9789632673851
 • Cikkszám: 1066579
 • Nyelv: magyar hu-HU
 • Kiadás éve:
 • Töltse le az ingyenes PDF Káosz és rend II. – A tűztollú sólyom fájlt. Töltsön le több ezer ebook-ot, könyvet, regényt EPUB, MOBI formátumban, PDF-t ingyenesen és regisztráció nélkül a honlapunkon. Honlapunk egy ingyenes blog, amely lehetővé teszi ingyenes pdf-könyvek, digitális könyv letöltését, minden pdf-könyvet ingyenesen. Általában ez a könyv 10,00 EUR-t fizetett. Itt ingyenesen letöltheti ezt a könyvet PDF formátumban anélkül, hogy többet kellene költenie. A Káosz és rend II. – A tűztollú sólyom PDF letöltéséhez ingyenesen kattintson az alábbi letöltési linkre.

  Káosz és rend II. – A tűztollú sólyom letöltés könyvet pdf, epub és mobi

  Káosz és rend II. – A tűztollú sólyom leírása

  I. István király negyedik esztendeje halott, s a trónon Orseolo Péter, az unokaöccse követi. Őt azonban a vele elégedetlen magyar főurak elűzik, és helyébe Aba Sámuelt, az addigi palotaispánt állítják. Az első olyan alkalom ez a magyar történelemben, amikor az uralkodót a főurak választják királyukká.

  Aba Sámuel kezdetben látványos sikereket ér el, és maga mellé állítja szinte az egész magyarságot – nem úgy a főúri rend legtöbb tagját és az egyházat. Utóbbiak sértve érzik magukat, miután a király megnyirbálja kiváltságaikat. Hogy hatalmának semmi ne szabjon gátat, embertelen cselekedethez folyamodik, amivel szinte az összes főurat és a püspöki kar egészét maga ellen hangolja.

  Péter, aki a németekhez menekül, nem nyugszik bele vereségébe. Kihasználva az alkalmat és befolyásos pártfogója, Henrik király katonai erejét, segédcsapatokkal tér vissza a nyugati gyepűn át. Közben az Aba Sámuel iránt egyre jobban kibontakozó ellenszenv a magyar urak jelentős hányada részéről titkos szervezkedésbe csap, s elkövetkezik 1044 nyara, amikor árulásuk miatt Aba Sámuel Ménfőnél csatát veszít.

  A mellette kitartó magyar főurak, így a békési Vata, azonnal szervezkedni kezdenek a másodszorra is trónra juttatott Péter ellen. Az országos lázadás tüze egyre több helyen lobban fel, s amikor Péter a német királynak hűbérbe adja Magyarországot, és német törvények alá helyezi a népet, kisvártatva mindez robbanásszerűen kiteljesedik.

  Különös helyzet áll elő: politikai szempontból ugyanazt akarja Gellért püspök, mint Vata nagyúr. Vászoly Kijevben élő két fiát, András és Levente herceget hívják az országba, hogy segítsenek megdönteni Péter uralmát…

  A történet szerves folytatása a trilógia első, Ármány hálójában című kötetének. Az olvasó ismét találkozhat Rásdival, Vatával, s az eddig megismert szereplőkkel.

Leave Your Comment