Bulldog enciklopédia – Bővített, III. kiadás

2019-10-29   |   by admin

Kocsis Miklós - Bulldog enciklopédia - Bővített, III. kiadás

Letöltés Bulldog enciklopédia – Bővített, III. kiadás könyvet pdf, epub és mobi

Bulldog enciklopédia – Bővített, III. kiadás.pdf
Bulldog enciklopédia – Bővített, III. kiadás.epub
Bulldog enciklopédia – Bővített, III. kiadás.mobi

 • Borsa Kft.
 • Ismeretterjesztő
 • 320 oldal
 • Kötés: keménytáblás
 • ISBN: 9789630365741
 • Cikkszám: 1067402
 • Nyelv: magyar hu-HU
 • Kiadás éve:
 • Töltse le az ingyenes PDF Bulldog enciklopédia – Bővített, III. kiadás fájlt. Töltsön le több ezer ebook-ot, könyvet, regényt EPUB, MOBI formátumban, PDF-t ingyenesen és regisztráció nélkül a honlapunkon. Honlapunk egy ingyenes blog, amely lehetővé teszi ingyenes pdf-könyvek, digitális könyv letöltését, minden pdf-könyvet ingyenesen. Általában ez a könyv 10,00 EUR-t fizetett. Itt ingyenesen letöltheti ezt a könyvet PDF formátumban anélkül, hogy többet kellene költenie. A Bulldog enciklopédia – Bővített, III. kiadás PDF letöltéséhez ingyenesen kattintson az alábbi letöltési linkre.

  Bulldog enciklopédia – Bővített, III. kiadás letöltés könyvet pdf, epub és mobi

  Bulldog enciklopédia – Bővített, III. kiadás leírása

  „Miről is szól valójában ez a könyv? Nyilvánvalóan nem csak azokról a fajtákról, melyek nevükben viselik a ’bulldog’ szót (vagyis annak egy részét), hiszen így a felsorolt kutyák fele kimaradt volna a felsorolásból. Hogy ne nyújtsam kelleténél hosszabbra a bevezetőt: arról van szó, hogy mintegy ezer évvel ezelőtt Angliában és ezzel párhuzamosan más nyugat-európai országokban kialakult a kutyák egy csodálatos típusa, a marhahajcsárok és mészárosok segítője, mely képes volt egyedül is megállítani és lefogni egy megvadult bikát. Ennek a képességnek köszönhetően később nagy karriert futott be az állatharcok arénáiban, s ereje, elszántsága legendává vált. Elterjedési területtől függően a típust különböző neveken ismerik: az angolok bulldognak, a franciák alantnak, a németek Bullenbeissernek, a spanyol pedig alanonak hívták, azonban mind ugyanattól az őstől származnak, és felhasználási területük is megegyezett.

  Azt a célt tűztem ki magam elé, hogy a középkor bikalefogó- és gladiátorkutyái kialakulásának folyamatát, az általunk végzett feladatokat megismertessem az olvasóval, majd innen elindulva bemutassam a belőlük kitenyésztett mai népszerű fajták megszületésének körülményeit, ezen kutyák mai helyzetét, valamint jellemüket és felhasználási területüket. A könyvben csak olyan fajták szerepelnek, melyek közvetlenül a fentebb említett négy ’őskövület’ valamelyikétől, gyakran ezek keveredéséből származnak…” (Részlet a könyv előszavából)

   

  A könyv 320 oldalon, csaknem 300 színes képpel illusztrálva mutatja be a bulldog család tagjait. A könyvben szereplő fajták betűrendeben:

  alano espanol, amerikai bulldog, amerikai pit bull terrier, amerikai staffordshire terrier, angol bulldog, angol terrier, angol bullterrier, argentin dog, bandog, boerboel, Bordeaux-i dog, Boston terrier, boxer, bullmasztiff, Fila Brasileiro, francia bulldog, Kanári-szigeteki kutya, Mallorca-i bulldog, miniatűr bullterrier, Old English Bulldog, staffordshire bullterrier, Tosa Inu.

Leave Your Comment