A kos, a szfinx és a politika Elefántcsontparton

2019-10-09   |   by admin

Csizmadia Sándor - A kos, a szfinx és a politika Elefántcsontparton

Letöltés A kos, a szfinx és a politika Elefántcsontparton könyvet pdf, epub és mobi

A kos, a szfinx és a politika Elefántcsontparton.pdf
A kos, a szfinx és a politika Elefántcsontparton.epub
A kos, a szfinx és a politika Elefántcsontparton.mobi

 • IDResearch Kutatási és Képzési Kft.
 • Gazdasági, közéleti, politikai
 • 192 oldal
 • Kötés: puhatáblás ragasztott
 • ISBN: 9786155457234
 • Cikkszám: 1026548
 • Nyelv: magyar hu-HU
 • Kiadás éve:
 • Töltse le az ingyenes PDF A kos, a szfinx és a politika Elefántcsontparton fájlt. Töltsön le több ezer ebook-ot, könyvet, regényt EPUB, MOBI formátumban, PDF-t ingyenesen és regisztráció nélkül a honlapunkon. Honlapunk egy ingyenes blog, amely lehetővé teszi ingyenes pdf-könyvek, digitális könyv letöltését, minden pdf-könyvet ingyenesen. Általában ez a könyv 10,00 EUR-t fizetett. Itt ingyenesen letöltheti ezt a könyvet PDF formátumban anélkül, hogy többet kellene költenie. A A kos, a szfinx és a politika Elefántcsontparton PDF letöltéséhez ingyenesen kattintson az alábbi letöltési linkre.

  A kos, a szfinx és a politika Elefántcsontparton letöltés könyvet pdf, epub és mobi

  A kos, a szfinx és a politika Elefántcsontparton leírása

  A könyv Elefántcsooparton az "akanok" hatalomgyakorlását (1960-2000) és annak következményeit követi nyomon. Az 1960-ban függetlenné vált állam első elnöke, a keresztény és akan Félix Houphouét-Boigny erős kézzel, de mindig párbeszédre törekedve vezette az országot (1960-1993). A társadalom gyarapodásához vezető uralmának utolsó éveiben azonban Nyugat-Afrika korábbi, leginkább a kakaótermesztésnek köszönhető "gazdasági motorja" kimerült, ami az "etnikai olvasztótégely" szétesését vonta maga után. "Afrika bölcsének" távozása az élők sorából, könyörtelen utódlási harchoz vezetett, melyből a keresztény és akan Henri Konan Bédié (1993-2000) került ki győztesen.
  Az új elnök egy új identitáspolitikát ("tiszta elefántcsopoartiság") hirdetett meg és ültetett át az alkotmányba, valamint a büntetőpolitikába. Ez soha nem tapasztalt etnikai, vallási, konfliktusokhoz, állampolgári diszkriminációhoz, a külső és belső migránsokat egyaránt érintő idegengyűlölethez, etnikai tisztogatáshoz, államcsínyhez, kaotikus választásokhoz, polgárháborúhoz (2002), hatalmai válsághoz vezetett. 2011. óta a muzulmán és diula közgazdász Alassane Quattara az ország államfője, de még nem minden elefántcsontparti köztársaság elnöke. A 2000-2010 közötti elnök, Lauren Gbagbo a Nemzetküzi Büntetőbíróság hágai börtönében ül, amíg az említett identitáspolitika elszenvedőivel és áldozataival közömbös új emlékezetpolitika Henri Konan Bédiét az elefántcsontparti nemzet legnagyobbjai közé emelte…

Leave Your Comment